Passende zorg en WMO.

Midden Delfland moet een gemeente blijven waarin mensen zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. Mensen die tijdelijk of permanent niet (volledig) zelfstandig kunnen functioneren, verdienen ondersteuning, dat vinden wij vanzelfsprekend. Passende zorg vinden wij hierbij belangrijk.

Wij vinden dat zorg licht moet blijven waar het kan en alleen zwaar moet zijn waar het echt moet. Wij zien het liefst dat inwoners deze ondersteuning zoveel mogelijk zelf regelen, zodat het past bij hun wensen. Inwoners van Midden-Delfland blijven het liefst zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving van hun eigen huis en dorp wonen. Zorg moet wat ons betreft daar dan ook in eerste instantie op gericht zijn. Ondersteuning van zelfredzaamheid vinden wij hierbij belangrijk, zodat inwoners zo lang als mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen.

Wij vinden dat de gemeente Midden-Delfland zich voor wat betreft de uitvoering van de Jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) moet beperken tot een zo efficiƫnt mogelijke uitvoering van de door het Rijk opgelegde taken, tegen de laagst mogelijke kosten. In dat kader dient alleen te worden voorzien in noodzakelijke zorg.