Energie en warmtetransitie.

De VVD herkent en erkent de noodzaak om mee te gaan in de energie en warmtetransitie. Daartoe dient de samenwerking te worden gecontinueerd met de ons omringende gemeentes in het kader van de regionale afstemming.

In Midden-Delfland zien wij geen plaats voor (grote) windmolens of (grote) zonnepanelenvelden. Dit past niet bij het open groene landschap van Midden-Delfland.

Wij staan positief tegenover geothermie, waarbij initiatieven daartoe vanuit de markt moeten komen.

Onderdeel van de energietransitie is de warmtetransitie. De uitvoering hiervan is een taak van de gemeente en gaat ons allemaal raken. De komende jaren zullen we allemaal de manier waarop we onze huizen verwarmen moeten gaan veranderen. Aardgas zal zoveel mogelijk worden vervangen door andere bronnen van energie (warmtepomp, warmtenet, elektrisch). 

Wij zien als één van de belangrijkste voorwaarden bij de warmtetransitie dat het voor iedereen realistisch en betaalbaar blijft. 

Het mag niet leiden tot sterk toegenomen woonlasten. Woonlasten neutraal is hierbij het credo. Ook zien wij graag dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke vervangings- of investeringsmomenten (vervangen van de te oud wordende ketel).