Wonen.

Echt grootschalig bouwen in Midden-Delfland betekent bouwen in het groen en daar is de VVD in beginsel tegen. Het open, groene gebied koesteren we en dient behouden te blijven.

Dit betekent niet dat wij helemaal niet willen bouwen, maar dat wij ons voor de woningbouw voornamelijk richten op potentiĆ«le locaties die er nog zijn binnen de kernen of op locaties die logischerwijs passen als binnenstedelijke inpassing in onze dorpen. Ook het eventueel verplaatsen van bedrijven die veel ruimte innemen in onze dorpen, bijvoorbeeld naar de Harnaschpolder, wordt door ons als een relevante optie gezien om ruimte te creĆ«ren voor woningbouw. In de afgelopen raadsperiode zijn en worden er al tweehonderd woningen gerealiseerd, van de geplande zevenhonderd woningen.

Waar wij ons sterk voor maken:

 In beginsel niet bouwen in het groen rondom de dorpen.

 Zoveel mogelijk bouwen voor eigen inwoners, bijvoorbeeld door in het sociale segment een zo hoog mogelijk percentage sociale koopwoningen af te spreken.

 Bouwen voor starters, midden inkomens en ouderen, dit zijn de woningen waar binnen Midden-Delfland het meest behoefte aan is.

 Realisatie van de resterende vijfhonderd woningen.