Bedrijvigheid.

Het kleinbedrijf is in Midden-Delfland belangrijk, niet alleen als bron voor werk, maar ook omdat er lokale binding is met bewoners, wat het verenigingsleven en de vitaliteit in de dorpen ten goede komt.

Wij willen het lokale ondernemerschap in de dorpskernen stimuleren door zo min mogelijk beperkende wet- en regelgeving op te leggen. Door openingstijden ruimhartig toe te staan.

In het buitengebied moeten de boeren de gelegenheid krijgen om zich aan te passen naar een nieuwe economische werkelijkheid. Wij willen de transformatie van het traditionele boerenbedrijf naar toerisme en andere vormen van passend gebruik van het boerenbedrijf en het landschap mogelijk maken. Initiatieven daartoe van bedrijven en burgers worden door de VVD aangemoedigd.

Natuurlijk blijft er plaats voor gangbare (melk)veebedrijven zonder tweede tak. Deze bedrijven houden de grootste oppervlakten van onze gemeente open en wijds. Ook hiervoor geldt dat overbodige regels zoveel mogelijk moeten worden beperkt en dat belemmeringen moeten worden weggehaald.