Door WOS: problemen Lookwatering na hevige regenval

De VVD-fractie in Midden-Delfland is benieuwd hoe problemen met de Lookwatering in Den Hoorn tijdens hevige regenval kunnen worden voorkomen. De sloot dreigde door het noodweer in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni te overstromen, omdat er problemen waren met de afvoer van het water.

Het begin dit jaar in gebruik genomen gemaal aan het einde van de Lookwatering werd ingezet, zodat de Harnaschpolder niet zou onderlopen. "Echter, hierdoor steeg het waterpeil in de Lookwatering tot dusdanige hoogte dat deze dreigde te overstromen", aldus de VVD. Probleem was een verderop gelegen duiker, die onvoldoende capaciteit had om al het water te kunnen afvoeren. Het Hoogheemraadschap van Delfland moest vervolgens een noodpomp inzetten, om het water te verwerken.



De fractie is daarom benieuwd of bij het verlenen van de vergunning is gekeken naar de mogelijk ontoereikende afvoercapaciteit van de duiker. Fractievoorzitter Gert-Jan van Dooremaal ziet liever dat er een nieuwe duiker komt of een brug, zodat er in de toekomst geen noodpomp hoeft worden ingezet. "Mede vanwege de (verkeers)hinder die dit oplevert", verklaart hij.