Overlast Gaag(rond)weg, Schipluiden

De rondweg om het dorp Schipluiden, een gedeelte van de Gaagweg of prov.weg 468, is veel ruimer opgezet dan de stukken welke verderop als Rijksstraatweg en Gaagweg langs het water lopen. Dit stuk weg nodigt uit om hard te rijden. Zeker voor motorrijders een leuk uitdagend stuk om in de lange bochten het gas eens lekker open te trekken.

Deze rondweg loopt kort achterlangs de bebouwing van de Schouw, Aak, Tjalk en Westlander, een flink stuk aaneengesloten bebouwing. Langs deze weg is geen enkele vorm van geluidsremming. De bewoners in dit genoemde deel ervaren ernstige overlast van de “scheurende” motoren op de rondweg achter hun huizen.

Gisteren, 10 juli 2016, was weer zo’n dag. Naar het gevoel over de dag genomen honderden motorfietsen, vrijwel allemaal van het type “De uitlaat kopen we volgend jaar”, die de weg misbruiken als racebaan. Daar de herrie aan de andere kant van het dorp goed waarneembaar was heb ik een aantal malen poolshoogte ter plaatse genomen. Het geluid was zeer vaak oorverdovend waardoor normaal van de tuin genieten niet mogelijk is. Ieder gesprek wordt vrij frequent overstemd door de brullende motorfietsen.

Het is ons bekend dat deze weg “van de provincie is” en dat de bemoeienis van de gemeente daar niet erg op prijs gesteld wordt. Het zijn echter wel “onze bewoners die ernstige overlast ondervinden van het verkeerde gebruik van deze weg. De gemeente M-D heeft bij de aanleg van de A4 een flinke toon meegeblazen om elke vorm van overlast naar het gebied en de bewoners en gebruikers daarvan tegen te gaan. Wat de VVD betreft wordt het hoog tijd dat Midden-Delfland ook hier de handschoen oppakt en op de bres gaat voor haar bewoners.

1- Is het college bekend met deze problematiek?

2- Is het college bekend wat de gemeten snelheden zijn op deze weg?

3- Wat heeft het college al ondernomen om onze bewoners enige verlichting te brengen?

4- Zo niet waarom heeft het college niets ondernomen?

5- Wat gaat het college nog ondernemen om deze vorm van misbruik tegen te gaan?

6- Op welke termijn denkt het college deze overlast bestreden te hebben?