Jerry Moerman stelt zich voor

1.       Wat doe je in het dagelijks leven?

Na mijn studie Small Business & Retail Management ben ik een jaar actief geweest als freelancer in de food sector. Sinds een aantal maanden ben ik de ondernemer achter BoereGoed. Een organisatie die groente, fruit en dergelijken uit de streek aanbiedt en daarbij werkplekken verschaft aan vrijwilligers en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Mijn missie is om mensen een eerlijk verhaal te vertellen over waar hun producten vandaan komen en bewust zijn creƫren omtrent het belang van gezonde voeding. Deze passie omtrent een gezonde levensstijl pas ik dagelijks toe in de sportschool en in mijn eigen voeding. In de avond kan je mij af en toe vinden in mijn rode trui van de buurtpreventie. Naast deze activiteiten zit ik in de organisatie van HomeTown festival.

2.       Waarom ben je lid van de VVD?

Inmiddels ben ik alweer 6 jaar lid van de VVD. Deze partij spreekt mij vooral aan omdat zij staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid. De vrijheid die ons de mogelijkheid geeft om zelf keuzes te kunnen maken in het leven zonder te veel bemoeienis van de overheid. De verantwoordelijkheid, waarbij wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons handelen en de kwaliteit van leven. Gelijke kansen voor iedereen, maar geen overheid die ons belemmert en vertelt wat we moeten doen en ons handje vasthouden. Een samenleving waarbij eigen participatie een belangrijke rol speelt.

3.       Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?

Ik heb de afgelopen paar jaren sterk gemerkt dat het draagvlak onder de inwoners van Midden-Delfland voor de zittende partijen en gang van zaken is erg klein is. Ik vind het belangrijk dat de besluiten die in de gemeenteraad genomen worden de wensen en belangen van de eigen inwoners weerspiegelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik weet wat er speelt in onze gemeente en samen met de andere kandidaten van de VVD dit draagvlak de belangen van de inwoners beter kan vertegenwoordigen. Hiernaast geloof ik dat ik kan bijdragen om mensen bewust te maken van de gemeenteraadsverkiezing en het belang kan overbrengen van hun stem en dat zij ook uiteindelijk gaan stemmen.

4.       Heb je een specifiek onderwerp dat je nu straks als gemeenteraadslid bezighoudt?

Als ondernemer vind ik het belangrijk dat er een goed ondernemersklimaat is in Midden-Delfland. We hebben een ontzettend mooie gemeente met een dorps en groen karakter. Het is belangrijk dat deze gemeente levendig blijft en er een goed leefklimaat is. Partijen en ondernemers moeten dan ook de ruimte krijgen om hier iets te organiseren en te kunnen ondernemen. Twee belangrijke zaken die de kwaliteit van leven in onze gemeente verhoogt.

5.       Wat wil je bereiken, als je eenmaal als gemeenteraadslid voor de VVD bent gekozen?


Ik wil, dat de gemeente minder bureaucratisch wordt. Nu kost het heel veel tijd, als je als burger of als ondernemer je plannen wil verwezenlijken. De gemeente dient meer mee te werken en meer mee te denken. Buiten de dorpskernen wil ik, dat de gemeente initiatieven, die het open en groene gebied levendig houden en economisch meer rendabel maken, faciliteert maar niet per se in geld.

 

6.    Zie je jezelf als wethouderskandidaat, mocht die mogelijkheid zich na de         verkiezingen voordoen?


Neen. Het wethouderschap ligt nog ver verborgen achter mijn horizon.

 

Maasland , december 2017, Cees Harteveld